POPÜLER BAŞLIKLAR

Posted by : raunen90 17 Şubat 2013 Pazar


MMOFPS kategorisinde yer alan Wolfteam oyunu, Türkiye pazarında fark yaratmaya devam ediyor. Bu haftaki yazıda Topkapı Sarayı haritasını inceleyeceğiz gençler.


Topkapı Sarayı'nın Wolfteam'deki konumu günümüzde değil, ileri bir zamanda/tarihte geçiyor. Bu nedenle haritadaki birçok içeriğin konumlandırılması buna göre yapılmış. Haritanın stratejik olarak oyunculara ne tür bir oyun akışı sunduğundan ziyade, öncelikle haritadaki objelerden bahsetmek istiyorum.



Topkapı Sarayı (Müze)'den bir görüntü













Topkapı Sarayı (Oyun içi) bir görüntü





Gördüğünüz gibi duvardaki objelerin tamamı Topkapı Sarayı Müzesinde sergilenen silahlar, kalkanlar, hançerler ve baltalardan esinlenerek tasarlanmış. (Çoğul olarak bahsediyorum çünkü bu objeler oyunun birçok yerinde kullanılmış) Yani bizim tarihimizde yer alan içerikler. Fakat burada şuna dikkat etmemiz gerekiyor, bu eşyaların üzerinde başka devletlerin/milletlerin/ulusların sembolü olabilir, bunlar Wolfteam veya Joygame Ekibinin kendi yorumlaması değildir. Çünkü müzede sergilenen silahlar, kalkanlar, hançerler veya baltalar (vb.) zamanında Osmanlı Devleti savaşlarda kazandığı veya hediye olarak gönderilen içerikler.



Veya bu görüntüde (Oyun içi > Hazine Odası) yer alan ganimetler için de aynı şey geçerli. Farklı semboller yer alabilir fakat, tarihimizde Osmanlı Devleti'nin kazandığı savaşlar sonucunda elde ettiği ganimetler olduğu için başka anlamlara gelen sembollerin yer alması gayet doğal.


Aynı şekilde kapıların üzerinde yer alan yazılar (bu yazılarda odaların isimleri yazar), duvarlardaki işlemeler için de aynı şeyler geçerlidir. Bunlar sadece birer örnekti. Oyun içerisinden ve Topkapı Sarayının gerçek görüntülerinden yola çıkarak birçok örnek verebilmek mümkün.


Haritanın stratejik yapısına değinecek olursak, Mavi ve Kırmızı takımların sıcak savaşının hiç bitmemesi için geniş bir orta alana/avluya yer verilmiş.



















Yanı sıra, birbiri arasında geçiş yapabileceğiniz koridorlar sayesinde de hızlı bir şekilde rakip bölgeye gidebilir veya koridorlarda pusu kurabilirsiniz.



Burada küçük gibi görünen önemli bir detay ise, duvarlarda yer alan "Yönlendirme Oklarıyla" kolayca yönünüzü bulabiliyorsunuz.


Konuya burada noktayı koyuyorum ve daha fazlasını merak edip, girin bakın diyorum :) Çünkü Türkiye'de bir ilk olan ve gerçekten deneyimlenmesi gereken bir harita. Oyun keyfinizi ikiye katlayacağından hiç şüpheniz olmasın.

Tüm bunların beraberinde daha birçok özelliği olan Topkapı Haritasını sen de Wolfteam oynayarak deneyimleyebilirsin.


Eğlencenin adresi | www.joygame.com/wolfteam



{ 9 yorum... read them below or Comment }

  1. Lan Bırakın Bu Ayakları Tarihi Oyun Ettiniz.
    Türkiye Haritası Yerde Ayaklar Altında Yazık Ulan Size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçte Bile Bence Tarihi AdamLar Yayıyorlar Ne Demek İstedim Açklıyayım :Benim Demek İstediğim Şu Wolfteam Sadece Türkiyenin Oyunu Değildir Eğer Az Buçuk Dinlesen Gezip Görmeye Demiş Adam Orada Bunu 12 Milyon Iyuncu Oynuyor Bunların en fazla 1 Milyonu Türkiyede Diğer Geriye Kalan 11 Milyon is Türkiyede Böyle Bir Sarayın Olduğunu Öğrenmekteler Ben Böyle Bir İşle Gurur Duyarım Adamlar İnanmış...! Varsa CEvabınız Bekleriz

      Sil
    2. Hiçte Bile Bence Tarihi AdamLar Yayıyorlar Ne Demek İstedim Açklıyayım :Benim Demek İstediğim Şu Wolfteam Sadece Türkiyenin Oyunu Değildir Eğer Az Buçuk Dinlesen Gezip Görmeye Demiş Adam Orada Bunu 12 Milyon Iyuncu Oynuyor Bunların en fazla 1 Milyonu Türkiyede Diğer Geriye Kalan 11 Milyon is Türkiyede Böyle Bir Sarayın Olduğunu Öğrenmekteler Ben Böyle Bir İşle Gurur Duyarım Adamlar İnanmış...! Varsa CEvabınız Bekleriz

      Sil
  2. Ulan ne alaka sanalla tarihin yazıklar olsun ya yavuz sultan selim ölmüş bir liderin saçma insanlar eline silah vererek oyun oynatıyor ...

    YanıtlaSil
  3. o haritayı özel harita yapsalar daha iyiydi mesela o haritada kılıç balta kalkan kullanılsa daha iyiydi

    YanıtlaSil
  4. beyler tespit yapıldı joygame' de yavuz sultan selimin başında ülliminati üçgeni Topkapı sarayında dolar var neden kız oyuncular çıplağa yakın oynuyorlar

    YanıtlaSil
  5. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  6. Her ne kadar güzel olsada topkapı sarayında amerikan dolarının olması hiç iyi değil adeta hakaret siz bizim şanlı tarihimize asla ve asla dalga geçemezsiniz burdan wolfteam ve joygame ekibini kınıyorum!

    YanıtlaSil

- Copyright © Wolfteam Download Online Wolf team MMOFPS Oyununu İndir - Date A Live - Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -